Gününüzde çoğu işletme Linux Tabanlı Sanallaştırma İşlemlerini OpenVZ ile İşletim sistemi düzeyinde sanallaştırma yapmaktadır.
Peki OpenVZ ile oluşturulmuş sanal sunucular ne kadar performanslıdır?
OpenVZ’nin Wmware’den eksik kalan yönü bir sunucu üzerinde birbirinden yalıtılmış ama aynı kerneli kullanan vps’ler oluşturulmasıdır. Wmware’de bu tam aksine her sanal sunucunun kendine has kaynak kullanımı ve işletim sistemi olduğu gibi wmware ile oluşturulan sanal sunucular birbirlerine ayrılan kaynakları harcamayamazlar.
Peki neden OpenVZ kullanılıyor?
OpenVZ ile sanallaştırma oldukça kolay ve zahmetsizdir. Örneğin bir defa Centos + Cpanel Kurulumu ve optimizasyonlarını yaparak template haline getirdiğimiz linux vps‘i tek tuş ile birden fazla yeni sanal sunucu oluşturuyor olabilmek,yedek almak yine kurulum kadar kolay olması OpenVZ sanal sunucuların bellek ve CPU kotasını istediğiniz zaman, sanal sunucu çalışırken bile, değiştirebilirsiniz. Wmware ile oluşturulan bir hesabın bellek veya CPU kotasını sanal sistem çalışır durumdayken değiştirmeniz mümkün değildir.
OpenVZ Sistemlerin Yönetimi Basit Mi?
Evet.
Openvz Virtuzzo,Solusvm,Proxmox Gibi Firmaların destekleri ile kontrol paneline sahip ve oldukça kullanımı basittir.Bu saydığımız 3 sistemin arasından Proxmox Tamen Ücretsizdir. Hem OpenVZ hemde KVM sanallaştırma yapabilmesi ise + bir özelliktir.
Mesela 3 veya 4 Adet Linux Vps Kurmak İstiyorum Ne Kullanmalıyım?
Az sayıda ve sadece Linux tabanlı bir sanallaştırma yapılacak ise, Solusvm tercih edebilirsiniz. Linux ve Windows Karışık kurmak istiyorsanız Proxmox Kullanmanız gerekecektir.